2012. május 16., szerda

ll. 3. fejezet(33.)

Niall:
-Úristen Zoé! Jól vagy? Mit történt? Olyan jó, hogy felkeltél! Éhes vagy? Biztosan éhes vagy!
-Hé-hé! Nyugi Niall. Hagyd már szegényt.-állít le Liam és barátságos vigyorral fordul a még mindig rezzenéstelen, szolid arccal és apró mosollyal fekvő Zoé felé. -Hogy érzed magad?
Nem válaszol, csak ugyanolyan mosolykával óvatosan felnéz a mellette álló orvos felé, mintha azt várná, hogy valaki magyarázza el neki az előbb mondottakat. Ám a doktor úr sem tudja hova tenni mozdulatsorát, s ezt tisztán lelehet leolvasni összeráncolt szemöldökéről és szaggatott tarkó vakarásáról.
-A kisasszony, mint már mondtam: is elég gyenge. Viszont úgy tűnik stabil és nem fog ismét kómába kerülni.-közli a közlendőt, amit eddig is tudtunk és már szólásra nyitná a száját Zayn, amikor Zoé rég nem halott, s már nagyon hiányozott mély de mégis csilingelő hangja kissé félénken felcsendül:
-Kóma?
-Egy pillanat, hívom is a tolmácsot. Sejtettem, hogy ez lesz.-mosolyodik el biztatóul a doktor és kirohan a szobából, míg Zoé értetlenkedve néz az ajtó felé, mi pedig nagyokat nyelve várunk.
-Szia Zoé. Ritának hívnak, Rita Kovács. Francia-magyar-angol tolmács vagyok.-szólal meg rögtön az orvos mellett bejövő nő, majd Zoé ágyához érve ismét mondásra nyitja száját, tekintve a betegünk semleges arcát: -Azért vagyok itt, mert magyarul beszélsz, s hogy az orvos megértsen téged, azért kellek ide.
-Bocsánat, még mindig nem értem.-
szabadkozik halkan és pislogás nélkül néz bele Rita szemeibe, míg mi türelmesen várakozunk, hogy nekünk is értésünkre adják az imént elhangzottakat.
-Mivel alapjába véve a magyar az anyanyelved, ez van beléd rögzülve, így ezen a nyelven kezdtél el beszélni, s míg a többiek angolul értenek, ezért kellek én ide. De nyugodj meg nem felejtetted el, hiszen az agyad az ilyen dolgokat képtelen elfelejteni, maximum ha valami oknál fogva a bal agyféltekéd súlyosan megsérülne.
-Aha.-válaszol, s ezt még én is értem
, de figyelembe véve a hangleejtését, nem tűnt valami biztatóul. -Most angolul beszélek?
-Nem. 

-Most?
-Most sem, de ne aggódj, me...-fejezné
be a tolmács, de Zoé fehér mutatóujját felmutatja a nő felé, s összeráncolt homlokkal lefelé szegezi szemeit, majd félénken ismét mondani akar valamit: -És most?
-Most igen.-válaszol angolul Rita, s kicsit nekem úgy tűnik, mintha megsértődött volna azon, hogy egyedül is sikerült visszatalálnia Zoénak az angol beszédre.
-Szóval Kóma?-fordul megint semleges arccal a doktor felé, míg a tolmács inkább hátravonul a kanapékhoz.
-Kómában volt.-erősíti meg a mondatát Dr. Lessenberry és biztatóul rámosolyog Zoéra, akin már a szolid arc átváltozott kíváncsivá és egyben kétségbeesetté.
-Az...-csuklik el az egyetlen lány hangja és még Ő maga is meglepődik a hirtelen elhalkulása miatt és ráncolt homlokának kíséretével megköszörüli a torkát és újra rátalál a hangjára: -Az mit foglal magába?
-Elvesztette az eszméletét és nem volt semmilyen kapcsolata a külvilággal. Az utóbbi időkben lélegeztetőgépen volt, az volt az a műszer, ami az Ön szájában volt amikor felkelt, s az volt az aminek segítségével oxigént kapott.
-Sokáig?
-Mármint mit sokáig?-kérdez rá az őszhajú doktor, míg mi feszülten hallgatjuk a párbeszédet.
-Sokáig nem... ühm hogy is mondta?-hajtja le a fejét Zoé és a takarón helyezkedő fehér kezeit kezdi el nézni majd pár másodperc elteltével újra fölpillant az orvosra -elkerülve mindnyájunk tekintetét, amin nem csak én de a srácok is meghökkennek. -Sokáig nem volt kapcsolatom a külvilággal?
-Hát ha pontos akarok lenni,-mutatja fel ujját a magasba időkérés gyanánt a doki és áttörve az álldogálótestünk sokaságán, az ágy végébe lép és kihúz egy kartont, s gondos olvasgatás után felszólal: - 16 napja.
-Mit?
-Hogy mondja?-kukkant fel a papírlapok közül Dr.
Lessenberry.
-Akarom mondani: Tessék? 16 napja?
-Nyugodjon meg. Ez n...
-Nyugodjak meg?-csattan fel Zoé, s akaratom ellenére is kicsi mosoly csúszik a szám sarkába, hiszen ez az a Zoé, akit annyira hiányoltunk.
-Kisasszony. A legfontosabb, hogy eddig úgy tűnik minden rendben van, s fél óra múlva lesz a rutin vizsgálat is. Ráadásul eddig úgy tűnik, semmilyen maradandó károsodása sincs, illetve ami eddig is volt, azon kívül semmilyen károsodása nincs.
-Ami volt?-kérdezi meg most már Louis, aki eddig az egyetlen, ki megmert szólalni. A doktor Lou felé fordul és felemeli a karját -amit a monológjának elkezdésének jeleként titulálok el,- viszont egy halk csipogás megakadályozza a megszólalásban, és gyorsan az övéhez nyúl, majd szájának szélét rágva visszateszi a csipogóját a helyére és szabadkozva kiviharzik a szobából, mielőtt még véglegesen kifordult volna azonban az ajtóból utasította, hogy ne maradjunk sokáig és hogy ne izgassuk fel túlzottan a beteget. Majd szinte azonnal a tolmács is követte az útját, mivel Őt a telefonja csengése kényszerítette arra, hogy távozzon.
-Úgy hiányoztál.-mondjuk egy emberként a fiúkkal mosolyogva az ágyon komor arccal fekvő Zoénak, ki ezek után csak megvakarja a nyakát, majd finoman visszateszi a fehér takaró felületére a kézfejét.
-Hogy vagy?-kérdezzük egyszerre Harryvel és Louissal, és mind az öten az ágya köré lépünk szorosan, mire szembetűnően összébb húzza magát, s íriszei kitágulnak és mintha ijedségtől csillognának, miközben egy erőltetett mosollyal nézeget minket felváltva. Felvont szemöldökkel nézek össze Liammel, akin úgyszintén tanácstalanság jelei tükröződnek arcáról, mint valószínűleg az enyémről is.
-Zoé.-szólítja halkan Liam a már a tőle 4-5 méterre lévő ablakból kibámuló lányt, ám fel se figyel a hangra. -Zoé!-nyomja meg erősebben a nevet, ám sikertelenül. Zoé továbbra is csodálattal figyeli a kint történő dolgokat. -Zoé!-kiált fel kissé türelmetlenül Liam és a szólított személy kezére teszi a sajátját, mire Zoé összerezzenve felfigyel rá és kikapja a finom fogásból a kézfejét.
-Mi a baj?-ráncolja össze szemöldökét Harry és összefont karjait leereszti maga mellé, majd leül az ágy szélére, ám ezt a mozdulatot Zoé egy elhúzódással ajándékozza meg az érkezett testet.
-Minden oké?-kérdezzük egyszerre Louissal, s míg én az ágyrácsra könyökölök, addig Ő ugyanúgy leül Harryvel párhuzamosan, amire szintén úgy reagál mint az előbb, csak most már nem jobbra hanem középre helyezkedik el és kissé összehúzza magát.
-Kik...-kezd bele majd tétován rápillant a két srácra, majd rám, végül Liamre és Zaynre is, majd halkan folytatja: Kik vagytok?

16 megjegyzés:

  1. naneee. ! :OO amnézia ? ááh. :SS
    de végreee felébredt.!!*-*
    ezen kívül nagyon jólett isméét.
    kiváncsian várom a folytatást. *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de! :DD Lehetséges... ;]
      Köszönöm szépen, örülök, hogy várod, igyekszem hamar hozni. :]
      Puszi, Tyra

      Törlés
  2. Jujj, ez nagyon jó lett! *o*
    annyira kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ezután, Zoé milyen hamar fog emlékezni, meg hogy mi lesz tovább közte, Harry és Louis közt.*-*
    Nagyon kíváncsi vagyok.:$$
    Am gratula, téll nagyon jó, a tiéd a legjobb blog, és a kedvencem, ez egyértelmű.:)
    Várom a folytatást.:) <3
    xXx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! :]
      Hogy hamar fog emlékezni? Hm..Majd kiderül.. ;D
      Tényleg köszönöm, hálás vagyok és szavakkal le se tudom írni, hogy hogyan hálálkodjak, hogy azt mondod az enyém a legjobb blog. Bár ezzel azért tudnék kekeckedni, de tényleg hálás vagyok. :]
      Puszi, Tyra

      Törlés
  3. Kedves Tyra!

    Húha, hát nem semmi volt ez a rész. Mondjuk én alapvetően arra számítottam, hogy az amnéziával majd Zoé szemén keresztül szembesülünk, de így Niall szemszögében, mint egy kívülálló még érdekesebb is volt, és fokozhattad az izgalmakat, amit persze sikerült is, szóval gratula! :)
    Az ötlet pedig, hogy magyarul kezd el beszélni nagyon reális! Nekem eszembe nem jutott volna, annyira megszoktam, hogy angolul cseveg a fiúkkal, de valóban. Ha már egyszer magyar, akkor ennek így kell lennie, és külön örülök, hogy Te helyettünk is figyeltél erre az "apróságra". Az aggódó fiúk nagyon aranyosak, a lány összezavarodottsága pedig teljes mértékben érthető. Annak ellenére, hogy ez rengeteg izgalmat, félreétést meg minden egyebet hozhat remélem, hogy azért hamar visszatérnek az emlékei... ha nem mind, de egy része. Addig is nagyon érdekel, hogy a srácok erre miképpen reagálnak, de erről a véleményemet azt hiszem, már kifejtettem az előző fejezetnél. Tényleg nagyon jó lett ez a rész, csak sajnáltam, hogy olyan hamar vége lett :)
    Ügyeskedj a folytatással ;)

    Ölel, FantasyGirl

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves FantasyGirl! :]

      Köszönöm szépen. :] Azért örülök, hogy Niall szemszögével is tetszett, nem tudom, én valahogy nem tudtam elképzelni Zoé-éval, többször is belevágtam de jobbnak, és fordulatosabbnak láttam így megoldani. :] Ohh, olyan jó, hogy észre vetted, bár számítottam is, hogy majd Nálad ez felfog tűnni. Amúgy próbáltam a lehető legtöbb információt megtudni az amnéziáról, mind az internetről, mind orvos hallgató ismerősömtől, de ez majd a következő fejezetben fog jobban megmutatkozni. :]
      Hogy mikor jönnek vissza az emlékei? Hát... nem a következőben az biztos, de már tudom, hogy mikor fog újra emlékezni, ha egyáltalán vissza fog tudni emlékezni valamire. ;]
      Köszönöm, és ígérem a következő rész hosszabb lesz, csak a gép igaz megjavult, de a nővérem is infó érettségire gyakorol, szóval kötelező átadnom Neki a helyemet. :]
      Még egyszer köszönöm! :]
      Puszi, Tyra

      Törlés
  4. Neeee amnéziát neeeeeeee!!!!!!!!! Vagy csak pár napig tartót! De egy teljes emlékezetet elvesztő amnéziát neeee!!! Legalább felébredt! :) Megnyugodtam :] Azthiszem. Nagyon jó lett, csak így tovább ;] Kövi rész mikorra várható?? *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Khm... :D
      De amnézia deee! :D
      Örülök, hogy tetszett azért. :]
      Következő rész, hát hétvégén próbálok hozni, másnak Hétfőn biztos.
      Puszi, Tyra

      Törlés
  5. Hali! Szuper rész lett, de tőled nem is vártam sokkal jobbat! :D (ezt jó értelemben)Gyorsan köviit!!! :) <3 IMÁDOOM!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :]
      Köszönöm szépen. :]
      Igyekszem, és nagyon örülök, hogy "imádod". :D
      Tényleg, köszönöm! :]
      Puszi, Tyra

      Törlés
  6. Hoppáré! Remélhetőleg hamar visszatér Zoé emlékezete. És ez a rész is nagyon jó lett! Jó látni, hogy visszatértél:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hamar? Hm... majd kiderül. ;]
      Köszönöm. :]
      Puszi, Tyra

      Törlés
  7. Kedves Tyra!!!

    Úristeeeeeeeeeeeeeeeen!!! *-*
    Juhuuuj, olyan fantasztikus vagy!!! :DDDDDDD Imádlak te csaj, komolyan mondom !!! *-* El se tudod képzelni mennyire örültem, mikor megláttam, hogy fent van a rész. :DD ;))
    Bár volt ami n** v*** m*********. ;DDD De akkor is !! *.*.*.*
    Jesus!! *-*

    Nagyon kíváncsi vagyok ebből mit fogsz kihozni!! Bár, ahogy téged ismerlek... :)))

    No comment. :))

    Puszillak, leírhatatlanul IMÁDLAK,

    Liraa *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lira! :D
      Jaj, már hiányoltam a megjegyzéseidet. :DD
      Köszönöm szépen. :] És én is komolyan mondom! :D
      :]]
      Köszönöm, tényleg. :] ♥
      Puszi, Tyra

      Törlés
  8. Úristen, nem kapok levegőt. ._. Ez annyira durva!!! O.O Jesszus. Siess a kövivel, mert itt halok meg.
    Tök jó ez az amnézia. Mármint ne nézz hülyének. xD Csak ez így tök izgalmas és akarom is, hogy visszajöjjenek az emlékei, meg nem is. xD
    Minden esetre siess a kövivel! :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, lélegezz! :D
      És ne halj meg! Elveszteni egy olvasót, Isten ments! De azért sietek :] Holnap, vagy Hétfőn hozom. :]
      Örülök, hogy tetszik és nem nézlek hülyének. :D Ilyen érzéseket akartam kiváltani ezzel az amnéziás fordulattal, és örömmel konstatálom, hogy sikerült is. :]
      És köszönöm! :]
      Puszi, Tyra

      Törlés